Bali – insula Zeilor, Dimineata Lumii sau Insula celor 1000 de temple

O combinatie placuta de ospitalitate, arta si cultura, ceremonii feerice in temple si spectacole de dans, frumuseti naturale uimitoare, de la munti vulcanici si coline cu terase cultivate cu orez, pana la plaje superbe si ape cu sclipiri de smarald, Bali este materializarea pura a conceptului de destinatie exotica.

   

Mica insula cu capitala la Denpasar este situata intre insulele Java Sumatra si Lombok si este considerata una din cele mai incantatoare destinatii de vacanta din intreaga lume. Principalele locatii turistice sunt orasul Kuta (cu plajele sale) si suburbiile externe (care erau pe vremuri orase independente), orasele Legian, Seminyak, Sanur, Jimbaran, Ubud si mai nou Nusa Dua.

Luna de miere sau sejur edilic  in Bali  – 9 nopti

 

Pret/persoana/sejur toate serviciile la sol incluse: 895 EURO

La inceputul sejurului , cuplul va fi cazat intr-un hotel specializat in yoga. Vor ave adoua zile libere pentru a putea urmari in liber activitatile. In tariful mentionat vor avea 1h de yoga sau 1h de masaj inlcus. Apoi, in functie de ce vor decide vor lua cursuri /activitati optionale la fata locului.

ZIUA 01: Sosire în Denpasar

La sosire veți fi preluat de ghid și transferat la un hotel din Ubud. Restul zilei va fi liber. Cina la hotel.
Cina/ Cazare  Retreat Om Ham (sau echivalent)

ZIUA 02: Zi libera
Mic dejun / Cazare la Om Ham Retreat (sau echivalent)

ZIUA 03: Danse Barong & Keris – Pura Ulun Danu Batur – Kintamani – Penglipuran – Besakih

Ubud este considerat centrul cultural al Bali, cunoscut pentru artizani și artiști. Aceasta este o destinație excelentă dacă sunteți în căutarea inspirație. De aici vine un farmec captivant care te invita la seninătate. Vei asista la dans „Barong și Keris“, care descriu lupta eterna dintre bine și rău. Barong este o creatură mitologică balinez care seamănă cu un leu. El este privit ca spiritul protector.

Pura Ulun Danu Batur, al doilea cel mai important templu din Bali Pura Besakih după. Construit în jurul valorii de Gunung Batur, Templul este un loc dedicat cultului lui Dewi Danu Ulun Batari, zeița de lacuri și râuri. Stilul său special rupe cu unitatea templele Balinez.
Kintamani este cel mai bun loc pentru a viziona vulcan activ Batur calderă este acasa, la marea lac cu reflexii stralucitoare.
Masa de prânz la un restaurant local, cu vedere spre Muntele Batur și lacul său.
Penglipuran, un sat tradițional a cărui existență a fost puțin influențat de modernizare. Se pare că a fost fondat în jurul anului 700. Orientarea satului a fost o problemă delicata la fondare. Orientare spre Muntele Batur, Muntele Agung ea supărat și vice-versa! O soluție originală a fost conceputa: sat ca întreg se confruntă cu Batur. Și pentru a nu infuria Muntele Agung, au orientat atunci fiecare casă cu zona religioasă la Muntele Agung.
Pura Besakih este cel mai mare și cel mai important templu hindus pe insula, un patrimoniu UNESCO din 1995. Construit pe pantele Muntelui Agung, templul mama a insulei spre care sa transformat fiecare alte temple care formează un complex de 23 de temple interconectate, cea mai mare din care este Pura Agung Penataran se întinde pe 6 nivele. După ce la partea de sus va fi recompensat
de frumusețea panoramei.
Mic dejun – pranz / cazare  la Om Ham Retreat (sau echivalent)

ZIUA 04: Mengwi – Jatiluwih – Pura Ulun Danu Bratan – Candi Kuning – Tanah Lot
Program pentru o zi:
Mengwi, în mod constant îmbogățit și restaurat, deoarece a fost fondat în secolul al XVII-lea, este Taman Ayun Templul din familia regală a Mengwi.
Ca si turist, Taman Ayun este un loc plăcut pentru a vizita, în cazul în care calmul elementelor și armonia arhitecturală invita la meditație.
Jatiluwih, Patrimoniul Mondial al UNESCO, acest mic sat de munte oferă o vedere magnifică a unui labirint de terase de orez înverzit. În timpul unei plimbare scurtă veți descoperi aici sistemul de irigare Subak.

Masa de prânz la un restaurant local, cu vederi uimitoare la vale.
Pura Ulun Danu Bratan, situat pe malul vestic al lacului Bratan, pare literalmente plutesc pe apa.
Întregul complex, format din patru unități, este dedicat zeiței apei Dewi Tanu că
ne-am ruga pentru toate satele din regiune pentru a promova irigare și fertilitatea.
La Bedugul este piața tradițională de Candi Kuning renumite în întreaga Bali. Veți găsi o
abundenta de fructe, plante și flori din mediul rural și se bucură de climatul mai mult
la rece a muntelui.
Tanah Lot, situat la vest a insulei, pe malul Oceanului Indian, acest templu este unul dintre cele mai locuri emblematic Bali. Elaborat dramatic pe o mică insulă stâncoasă, înconjurat de acest templu
Marea pare să se ridice de la ocean la maree înaltă. Dacă timpul vă permite, vă puteți bucura de frumoase apus de soare.
Mic dejun- pranz / cazare  la Om Ham Retreat (sau echivalent)

ZIUA 05:Zi libera
Mic dejun / cazare  la Om Ham Retreat (sau echivalent)

ZIUA 06: Padurea maimutelor – Goa Gajah – Tegallalang – Tampaksiring – Gunung Kawi – Bangli
Dupa micul dejun vei fi transferat la Bangli. Pe drum veti vizita: Monkey Forest, cunoscut local ca sanctuarul sacru o mică pădure, în inima Ubud investit de sute de maimuțe spre deliciul vizitatorilor.
Goa Gajah, de „Pestera elefantului“, este una dintre cele mai vechi sanctuare din Bali. Acest site rămâne un mister pentru istorici. El a fost in primul rând dedicat culturii budiste, înainte de a fi transformat în altar hindus. Se intra în peșteră prin gura căscata a unui monstru, gardianul altarului, pentru a găsi o statuie a lui Ganesh, care datează din secolul al XI-lea.
Tegallalang, cunoscut pentru terasele sale de orez frumoase.
Tampaksiring în cazul în care se execută o sursă considerată sacră de balinez: Tirta Empul. Multi din Bali isi vor efectua ritualurile de purifiare aici. Astăzi, apele acestui râu nu sunt folosite pentru a iriga câmpurile de orez. Legenda spune că sânge ar curge de boabe de orez maturate prin apele sale.
Gunung Kawi – Datând din secolul al XI-lea, acest complex este una dintre cele mai vechi, cel mai impresionant și mai bine conservate din Bali. construit în apropiere câmpurile de orez din jur și râul sacru Pakrisan, templele sunt zece la număr, și sunt săpate în stâncă, în stânci de peste șapte metri înălțime.
Instalarea la hotel.
Mic dejun- pranz / cazare  la D’Umah Bali (sau echivalent)

ZIUA 7: agricultura balineze și agricultura
In satul Undisan , veți fi însoțiți de săteni pe tot parcursul zilei. Vizitează satul prin școala primară și
odată ajuns în câmpurile de orez, va urma un fermier în activitatea sa de zi cu zi: aratul tradițională cu bivol sau, semințe de orez de plantare. Masa de prânz în colibă în mijlocul câmpurile de orez.
După prânz, plimbare prin câmpurile de orez, prin templul Dalem dedicat lui Shiva. Vei trece de meșterul satului care lucreaza in aur si argint pentru fabricarea diferitelor bijuterii. Apoi, în după-amiaza târziu, veti confectiona ofrande veti lua cursuri muzică tradițională (Gamelan sau Rindink), cu sătenii.
Mic dejun – Prânz / cazare la D’Umah Bali (sau echivalent)

ZIUA 08: Tirta Gangga – Taman Ujung – Goa Lawah – Village Kusamba – Sanur
Transfer la partea de sud a insulei. Plecare pentru a vizita Tirta Gangga, un palat de apă (palat de apă), cu mai multe bazine de apă și fântâni sculptate in piatră. Construit în 1946 de către ultimul rege al familiei regale Karangasem, Tirta Gangga este un loc relaxant în care să se rătăcească
între statui și vegetație luxuriantă. nume insemnand „apa din Gange“ ei se referă la râul sacru al hindușilor.
Taman Ujung, un alt palat de apă construit în 1919 format din zece locuri diferite, în cazul în care familia regală a Karangasem odată ce a venit să distreze și să primească oaspeții.
Goa Lawah, un număr impresionant de mii de locuințe pestera de lilieci ale căror aripi bătăi sunt aproape să vibreze pereții.
Zgomotul si mirosul sunt difuzate până la o sută de metri de pestera. Balinezii consideră că este un loc sacru, conectat direct printr-un templu râu Besakih.
Kusamba Village, situat într-o mică enclavă idilica de mare, satul este intretinut de către
pescuit și recolta sare. Cele mai magnifice plaje cu nisip negru sunt pline cu perahus (pentru bărci tradiționale) pentru recoltare de sare și pentru pescuit. Cele câteva familii care recoltează sare printr-o metoda tradițională. Apa de mare este colectată într-o mare agitată, sub o
lumina solară intensă, și transportat cu spatele de catre oameni. Floarea de sare este recoltată este de o calitate excelenta printre cel mai bun din lume.
Instalarea la hotel.
Mic dejun – Masa de prânz / cazare  în Sanur vedere la mare (sau echivalent)

ZIUA 09: Uluwatu – Kecak spectacol de dans – Cina în Bay Jimbaran
Dupa micul dejun, aveți timp liber. Apoi, în după-amiaza devreme,
puteti face o excursie la Uluwatu – templu incredibil cocoțat pe o stâncă. Acesta este locul
pentru a participa la fascinnte Kecak dans fundal apus de soare. Acest dans fără muzică, este punctata de un cor format cu mai mult de o sută de oameni care stau asezati într-un cerc în jurul unei torță mari. După acest spectacol, va conduce la Bay Jimbaran si va veti bucura de fructe de mare delicioase la grătar pe plajă, picioare în nisip, înainte de a reveni la hotel.
Mic dejun – Cina / Peste noapte în Sanur vedere la mare (sau echivalent)

ZIUA10: Plecare
Dupa micul dejun, vei avea timp liber așa cum vă place și apoi va fi transferat la aeroport pentru
zborul.
Mic dejun

Servicii incluse
Cazare in camere duble la hoteluri selectate
Transport : masina privata cu ghid și șofer sau microbuz, tren, feribot și alte tipuri de transportul menționat în program
Excursii și tururi cu ghid vorbitor de limba engleză sau franceză (în funcție de disponibilitate)
Circuit așa cum este descris în program
Micul dejun și mesele enumerate în circuit (băuturi)
Taxele de intrare în vizitarea locurilor pentru fiecare participant

HOTELURI SELECTATE
– 5 nopti la Om Ham Retreat – Ubud
– 2 nopți la Bangli pe Umah Bali-
– 2 nopti in Sanur Sanur Sea View-

Servicii neincluse
cheltuielile personale (telefon, mini-bar …)
Meselecare nu sunt indicate în circuit
Băuturi în timpul meselor
bacsisul ghizilor (la latitudinea dumneavoastră)
zboruri internaționale – maxim 750 Euro/persoana
supliment single
tururi / activități / excursii opționale care sunt oferite în program sau vor fi disponibile pe site-ul
taxele de viză la sosire
tot ce nu a fost menționate

PLEC ACUM!