Mayotte – noua destinatie din Oceanul Indian!

 

Unique au Monde va invita sa descoperiti noul teritoriu francez : Mayotte !

Departamentul 101 din Franta, situat intre Africa si Madagascar, in inima Canalului Mozambic!
Aceasta insula cu traditii africane si malgase impregnata de un islam usor, va seduce persoane care doresc sa cunoasca autenticitatea si simplitatea departe de turismul de masa.
 
Veniti sa descoperiti frumusetea femeilor din Mayotte imbracate in costume traditionale viu colorate.  Inotati in laguna intalnindu-va cu delfinii, broastele testpase si balene.
 
Plimbati-va in parfumul ylang ylang de vanilie si condimente sau printre lemurieni. Caribou Maore! Sau bine ati venit in Mayotte!
Sejour Les Baobabs 4*  Sejour Le Jardin Maore  2 * 
Sehour Hotel Sakouli 3 * Sejour Le Rocher 3*
Cere oferta!

Ce putem face pe aceasta insula?

 • Excursii terestre
 • Sudul insulei intr-o jumatate de zi – plecare cu ghid pe pista Senteurs se traverseaza insula pentru a descoperi verdeata luxurianta a plantatiilor de ylang ylang,  de trestie de zahar. Vizitam Gradina Botanica Coconi unde veti descoperi principalele parfumuri si miresme din Maore. Ghidul va va initia in misterele Ylang-Ylang si cum acest arbore cu aspect foarte „chinuit” putem obtine pretiosul suc din florile galbene cu sase petale si parfumul sau atat de delicat. Intoarcerea se va face prin Canalul Chirongui  pentru a profita de privelistea magnifica a muntelui Chirongui, varful de 594 m altitudine care domina Marea de Sud si Golful Bouéni. O oprire in fata unui baobab imens se va face pe Insula Plajei Musicale!
 • Traditii din Mayotte – Nordul insulei intr-o jumatate de zi  – Cu plecare din Trévani sau din Sakouli,  se viziteaza piata Mamoudzou  cu legumele, fructele si condimentele locale, apoi incepeti sa vizitati partea nordica a insulei mayotte si sa intalniti cele mai frumoase traditii ale insulei. In aceasta regiune culorile dominante sunt albastrul si verdele in fata unei celei mai mari lagune inchise din lume. In drum veti zari femeile mayote cu fata lor acoperita de mdzinzano, masca de frumusete pe care o utilizeaza pentru a seduce barbatii.  Veti  profita apoi deo priveliste minunata a insulei Choisil et Mtsamboro cu cele mai frumoase culori -verde de smarald si bleul turcoise. Intoarcerea se face prin interiorul insulei traversand satele din Centru, padurile dense si bogate , plantatiile de Ylang-Ylangs si de trestie de zahar.

 

 • Excursii pedestre
 • Muntele  Combani : de la trestia de zahar la  Makis -o iesire mica 3-4 ore – accesibil tuturor – intalnire cu ghidul local pentru o plimbare in centrul insulei Mayotte pentru a intalni makis ii, lemurienii locali care se numesc Eulemur Fulvus Mayottensis. Ghidul dvs va va face sa descoperiti liliecii roscati ( liliecii nocturni locali) care  la fec ca si makisii , adora fructele in special bananele. Dupa ce strabateti plantatiile de trestie de zahar , va regasiti in padurile virgine de unde veti profita de panorama  asupra interiorului insulei si a orizontului cu vedere spre laguna Petite Terre.
 • De la Bivouac la  Sasilé : 2 zile/1 noapte – intalnire cu ghidul local dupa amiaza. Incarcam echipamentul pe vapor apoi ne pornim pe jos pentru a descoperi reservatia naturala Sasilé inconjurata de baobabi si regasim plaja bivouac ( 1.30h – 2h de mers). Ne instalm pe plaja  Bivouac, program, „voulé” pe plaja, barbecue tipic  de carne, fructe, manioc, aripioare de pui la gratar, fara bauturi si noapte la cort sub cerul instelat. (cortul si covorasele din interior este pus la dispozitie). In timpul noptii ghidul va va arata secretele „gigantilor marini” – broastele testoase Carets si verzi. E de precizat ca acestea nu trebuie deranjate cat timp parasesc oceanul si ajung pe plaja si astfel veti trai un moment magic.  dupa micul dejun reveniti intr-o plimbare de 2 ore vizitand satul Mtsamoudou.
 • Excursii nautice
 • Safari innot cu delfinii , pe timpul zilei, plecare de pe pontonul din  Mamoudzou sau din partea de sud a insulei  sau  din extremitatea de nord a insulei in functie de starea meteo a marii –  navigam  o zi la bordul unei ambarcatiuni de 12 locuri confortabile pentru a descoperi cea mai mare laguna inchisa din lume si pentru a ne bucura de „bogatia” acesteia! Servim micul dejun dimineata, apoi pranzul cu cafea dar fara bauturi pe una dintre plajele accesibile doar coborand din vaporas! Program, opriri, snorkeling pentru a descoperi fundul marii, bogatia speciilor de pesti si frumusetea coralilor si la „baraka” delfinii vor veni sa se amuze prin preajma voastra. Daca mareea permite veti patrunde pe bratul cu padurea de mangrove pentru a descoperi aceasta lume atat de misterioasa! Intorcere spre sfarsitul dupa amiezii.
 • Safari cu balene , pe timpul zilei, intre jumatatea lunii iulie si jumatatea lunii octombrie – la inceputul lunii aprilie balenele cu cocoasa parasesc apele reci ale Antarticei si sosesc dupa o lunga calatorie catre jumatatea lunii iulie in apele calde ale lagunei din Mayotte pentru a naste puisorii de balena si pentru a-i creste pentru a avea suficienta putete inainte de a relua drumul catre Polul Sud. Pe scurt un moment unic sa vedeti balene cu puisorii lor si sa descoperiti alaturi de acestea lumea fascinanta a delfinilor. Nu garantam insa faptul ca le veti vedea. Se vor respecta conditiile de apropiere de mamifere.  Grupul minim pentru care garantam plecarile este de 6 persoane.
 • Scufundari
 • Pentru amatorii de scufundari Mayotte este un veritabil paradis! Bariera de corali  inchide si protejeaza ca un ecran mai mult de 1500 Km2 suprafata lagunei. Innotati in cea mai mare laguna inchisa din lume! Plecarea este din Petit si Grand Terre, Dzaoudzi sau Mamoudzou  sa  despcoperiti faimosa trecatoare in S! Daca plecati din Sakouli Plage descoperiti pe langa trecatoarea in S si trecatoarea Bandrélé sau trecatoarea  Bambo. Toate cluburile propun iesiri de scufundari dimineata si dupa amiaza permitandu-va sa faceti scufundari in siguranta.

 

 Tarife bilete de avion ( zboruri directe din Paris)

Paris – Dzaoudzi  ( zbor direct compania Corairfly/Air Austral ) de la  850 euro