Londra

Londra – orasul in care ai impresia ca autobuzele merg singure


 

Da , poate titlul pare o gluma dar nu este … echipa UauM va va povesti putin cum am petrecut cateva zile la Londra si ce am vazut acolo dispunand de un buget limitat ca pentru niste oameni normali, dornici de a calatori pe un salariu mediu din Romania.

Londra este o capitala care trebuie absolut vizitata deoarece pastreaza lucruri unice, inedite si desi are mai putine obiective turistice decat Parisul ne simtim bine in parcurile imense cu veverite foarte prietenoase, plimbandu-ne cu autobuzele supraetajate care se strecoara cu abilitate pe stradutele inguste si participand la schimbarea garzii de la palatul regal.

londra01

Conservatorism, traditie si complot sunt cuvintele care imi vin in minte atunci cand vorbesc despre Londra. Conservatorism vis a vis de modalitatea de a actiona a oamenilor evidentiind simplist prin modul cum se conduc din dreapta autovehiculele creand impresia ca nu este nimeni la volan, traditie cu privire la Casa Regala si protocolul de schimbare a garzii dar unde se asculta melodiile lui Michel Jackson sau cele din Cartea Junglei si complot deoarece in spatele zidurilor groase ale Palatului parlamentului ai senzatia ca se pun la cale planuri importante care vor schimba lumea – Big Ben-ul veghind asupra lor.

Vizita Londrei a fost legata de Campionatul Mondial de Gimnastica din luna octombrie 2009 asa ca inevitabil am vazut impresionanta sala O2 unde se desfasoara cele mai renumite concerte si evenimente sportive. Acolo am fost bine primiti la casa de bilete si de o romanca care ne-a zambit nostalgica si ne-a intrebat de unde suntem.

londra02

Nu departe de acest loc am fost curiosi sa vedem si locul unde se stabileste ora la nivel mondial, mai precis meridianul zero Greenwich de unde intr-o panorama splendida se vede in splendoarea ei Tamisa.

Daca aveti patru zile libere si doriti sa va relaxati vazand ceva unic in lume va recomandam aceasta destinatie ca varianta Citybreak cu promotii importante la biletele de avion si cazare.