Marrakech

Mistere marocane si plaja la ocean City break + sejur Marrakech si Agadir 7 nopti 4 stele, ghid insotitor din partea agentiei – 649 Euro toate taxele incluse – plecare 22 septembrie


DETALII SI REZERVARE

Mistere marocane si plaja la ocean

Ziua 1. București – Marrakech
Intâlnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni pentru check-in și îmbarcare pe zborul cu destinație Marrakech. Sosire în Marrakech și transfer la hotel.

Ziua 2. Marrakech
Mic dejun urmat de tur oraș cu ghid local. Astazi ne dedicam ziua pentru a descoperi al doilea cel mai vechi oras Imperial, fondat de catre Almoravizi in Sec al XI-lea, cunoscut si sub numele de Perla Sudului. Veti vizita Moscheea Koutoubia, construita de sultanul Abdel Moumen in stil marocan-andaluz.

Aspectul reaminteste de versiunea mai veche din Cordoba, desi inaltimea minaretului Koutoubia este aproape dubla fata de cel din Andalucia. Zidurile sale erau acoperite in intregime de gresie si tencuiala pictata in culori luminoase dar care nu au rezistat in timp si au disparut aproape in intregime. Vizitatorii non musulmani pot admira monumentul doar din afara pentru ca accesul este permis numai celor musulmani.

Continuam cu Gradina Menara, mormintele Saadian, iar dupa pauza de pranz, vom vizita si Palatului Bahia (pe exterior), situat in Medina, si aproape de piata Djemma El Fna. Se intinde pe o suprafata de opt hectare. Nu mai putin de sapte ani au fost necesari pentru a ridica acest impunator edificiu. Veti incheia turul cu vizita piatei Djemaa El Fna.

Se spune ca nu are pereche in lume, fiind renumita pentru muzicantii, acrobatii, imblanzitorii de serpi, povestitorii sau prezicatorii care fac spectacol, dar si pentru restaurantele si terasele din zona unde poti gusta din preparatele traditionale marocane. Seara,cazare Hotel 4* in Marrakech

Ziua 3. Marrakech
Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru descoperirea orașului pe cont propriu. Opțional, apus de soare în deșert & plimbare cu camila*.

Ziua 4. Marrakech – Agadir (245 Km)
Mic dejun. Transfer la Agadir. Cazare.

Ziua 5. Agadir
Mic dejun. Timp la dispoziție pentru plaja. După amiaza – tur oraș cu ghid local. Descoperim cele mai cunoscute atractii din Agadir: vedem portul de agrement, luam priveliști panoramice uluitoare din fortificația Kasbah, în timp ce aflam despre istoria veche și actuală și ne încercam abilitățile de negociere la un târg local.Cazare în Agadir

Ziua 6. Agadir
Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru plaja sau excursie opțională la Paradise Valley*
Ne avantam la nord de Agadir într-un tur de 6 ore, care ne va duce în Paradise Valley, un loc care își respecta 100% numele.

Ziua 7. Agadir – Essaouira* (355 km)
Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru plaja sau excursie opțională la Essaouira cu ghid local. Orasul este cunoscut inca din Sec XVI, cand era numit Mogador de catre portughezi. Fortificatiile care incercuiau orasul dateaza din Sec XVIII si se afla pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Vom vizita acest adevarat leagan al artistilor de tot felul, piata din Essaouira care este locul unde se afla numeroase ateliere mestesugaresti si de artizanat, care confectioneaza mai ales obiecte de tamplarie, sculpturi in lemn si nu in cele din urma faimosul port pescaresc de la oceanul Atlantic. Intoarcere la hotel in Agadir.

Ziua 8. Marrakech – București
Mic dejun. Dimineața devreme transfer cu minibus spre aeroportul din Marrakech. Check în și imbarcare către cu destinația Bucuresti.

Servicii incluse:
• Taxele de aeroport si combustibil
• Ghid roman insotitor
• Zboruri Bucuresti – Marrakech – Bucuresti
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
• Transport cu autocar local pe toata durata programului
• Cazare 7 nopti cu Mic dejun la Hoteluri de 4* astfel:
– 3 nopti in Marrakech la Hotel Las Palmeras 4**** sau similar
– 4 noaptei in Agadir la Hotel Almoggar Garden Beach 4**** sau similar
• Tururile prevazute in programNu sunt incluse• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno, bilete intrare la obiective turistice, excursii optionale
• Bacsisuri pentru ghizi locali si soferi, 5 €/persoana/zi, se achita local la ghidul insotitorServicii opționale neincluse în preț:
• Apus de soare în deșert (Marrakech) & camel ride: 58 Euro/ persoană
* Excursie optionala la Paradise Valley – 54 Eur/pers
• Excursie de o zi la Essaouira: 70 Euro/ persoană
• Supliment demipensiune (7 cine): 99 Euro/ persoană (se poate rezerva doar in agentie, cu cel tarziu 14 zile inainte de plecare)

marrakech